Lesinformatie

Intakeles

Tijdens de intakes les, die geheel vrijblijvend is, gaat u samen met de instructeur bepalen wat u nodig heeft en wat de beste lesaanpak is. Deze les kost 20 euro, maar is gratis wanneer u uw lessen bij Rijschool Mooibroek gaat volgen.

Rijlessen

Heeft u na uw intakeles besloten om rijles te nemen bij Rijschool Mooibroek dan kunt u kiezen of u rijlessen wilt van 60, 90 of 120 minuten. Deze lessen worden gegeven in Groningen met als examenplaats het CBR in Groningen. Waar er wordt gestart en geëindigd met de rijles kan in overleg met de instructeur besproken worden.

Theorielessen

Het theoriegedeelte van de rijopleiding gebeurt grotendeels door zelfstudie. Het is mogelijk dat leerlingen, eventueel via Rijschool Mooibroek, een theorieboek en een cd-rom met theorievragen kopen. Hiermee kan de theorie thuis bestudeerd en geoefend worden. Mocht het nodig zijn dan kan Rijschool Mooibroek hierin een ondersteunende rol bieden. Het vernieuwde theorie examen bestaat vanaf 1 januari 2008 uit 2 onderdelen :

  • Eerste deel: 25 vragen over gevaarherkenning
  • Tweede deel: 40 vragen, waarvan 30 over verkeersregels en 10 over verkeersinzicht

Er moeten minimaal 13 van de 25 vragen over gevaarherkenning en 35 van de in totaal 40 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht goed beantwoordt worden om te slagen.

Voor het praktijkexamen moet eerst het theorie examen gehaald zijn. Het reserveren van een theorie examen kunt u zelf doen, maar u kunt dit ook aan de rijschool overlaten.

Klik hier voor een oefen theorie examen!

Opfriscursus/Faalangst

Bent u al in het bezit van een rijbewijs, maar ziet u om wat voor reden dan ook op tegen het autorijden dan kunt u bij Rijschool Mooibroek er aan gaan werken om deze angst te verminderen of zelfs weg te nemen. Dit zodat autorijden weer een plezier wordt. Rijschool Mooibroek kan met een gerichte aanpak het vertrouwen in autorijden weer teruggeven.

Tussentijdse toets

Het is mogelijk om bij Rijschool Mooibroek een tussentijdse toets te doen. Dit is een beknopt rijexamen die je op 2/3 van de lesstof kunt doen bij het CBR. De toets is vrijwillig te volgen. Het voordeel van deze toets is dat u gewend raakt aan een examensituatie en de examinator kan u waardevolle tips geven over het vervolg van uw rijopleiding.

Kijk voor meer info op: www.cbr.nl

Het rijexamen

Wanneer de rijopleiding is voltooid, dan wordt deze afgesloten met het CBR rijexamen in de eigen lesauto. Rijschool Mooibroek zal dit examen dan voor u aanvragen. Tijdens het examen mag u zelf bepalen of uw rijinstructeur,ter ondersteuning, achter in de auto zal meerijden.